289 nye badeværelser i Frydenlund

Afdeling 15 i Frydenlund er netop ved at få renoveret de sidste af de 289 badeværelser, der er en del af den store badeværelsesrenovering. En renovering der var nødvendig, efter man i 2017 under en anden renovering opdagede, at der flere steder var rustskader på afløbet under de eksisterende badekar.
Det blev derfor besluttet på et ekstraordinært afdelingsmøde i 2019, at de gamle badeværelser skulle renoveres.

Et flot resultat
Udover de dårlige afløb, var der også ønske fra nogen af de ældre beboere om at få en bruseniche i stedet for et badekar. Der var også ønske fra andre beboere om mulighed for at opsætte en vaskesøjle. Derfor blev renoveringen sat i gang i oktober 2020.
Næsten 2 år senere er mere end 200 badeværelser færdige. Badekarret er skiftet ud med en flot brusekabine med matteret glas, og der er lavet en ny og bedre indretning, hvor der, som ønsket, er blevet plads til, at beboerne selv kan opsætte både vaskemaskine og tørretumbler.
Renoveringen forløb dog ikke helt uden udfordringer, da 2020 bød på mere end bare nye badeværelser.

Corona og renovering
For netop 2020 blev et år hvor særligt én ting var på alles læber – corona. Og det fik også betydning for badeværelsesrenoveringen i afdeling 15, hvor der blev taget ekstra forholdsregler, mens smittetrykket i samfundet var højt.

Hver bolig havde fx egen badvogn med bruser, håndvask og toilet, hvor man normalt er flere husstande, der kan dele. Overflader i opgange og boliger, blev også flittigt sprittet af flere gange om dagen, ligesom det var muligt for beboere i afdelingen at låne en af de fire gæsteboliger, hvis man skulle være så uheldig at få corona, mens renoveringen stod på.

Siden er samfundet heldigvis åbnet op igen, og der kunne skrues ned for coronahensyn og sprit. På trods af at starten på renoveringen foregik midt under en pandemi, holdt projektet tidsplanen, og det forventes at de sidste badeværelser er færdige til jul.

Du kan se billeder af de nye badeværelser herunder.

*Bemærk, nogle af billederne illustrerer hvad man kan ansøge om og betale for at få, ikke hvad alle får

DEL GERNE DETTE INDLÆG