AlmenBo Aarhus’ solcelleanlæg producerede i 2021 el for omkring en halv million kroner

Foråret er på vej, og med det endnu flere timer med solskin – og det er vi glade for. Ikke bare fordi det hjælper på humøret, men også fordi det er godt for beboernes elregning. AlmenBo Aarhus’ solcelleanlæg producerede i 2021 tilsammen næsten 220.000 kWh svarende til el for omkring en halv million kr.

Solen producerer el i 5 afdelinger

I 2021 var der mere end 1600 solskinstimer, og vi håber der kommer endnu flere i 2022. For i hele 5 afdelinger, samt administrationsbygningen, bliver der produceret strøm via solceller. Det blev i 2021 til næsten 220.000 kWh (kilowatt-timer) samlet set. Men hvad svarer det egentlig til?

For 1 kWh kan du ca. se tv i 7 timer eller have køleskabet tændt i 2 døgn*. Med en produktion på næsten 220.000 kWh i AlmenBo Aarhus bliver det til ret mange timers tv og tændte køleskabe. Hvis vi så også holder det op mod prisen på el, som i 2021 var mellem 2 og 2,40 kr. for 1 KWh på landsplan**, så svarer det til, at solcellerne i AlmenBo Aarhus i 2021 producerede el for omkring en halv million kroner. Og det er godt for både elregningen og miljøet.

Fokus på bæredygtig energi

Når vi taler om energi, er et af de store samtaleemner de stigende energipriser, som også er begyndt at ramme beboere i den almene boligsektor. Og netop de stigende energipriser, og det øgede fokus på bæredygtig energi, betyder at det bliver mere og mere relevant, at have fokus på, hvor vores energi kommer fra i fremtiden. Hos AlmenBo Aarhus arbejder vi hen mod en grønnere profil, og det er her vores solceller bidrager til at sikre bæredygtig energi for vores beboere og fremtiden.

Der produceres lige nu strøm via solceller i afdelingerne 17, 19, 50, 52 og 53 samt vores administrationsbygning. Følg med i hvor meget strøm vores solceller producerer på vores energiportal: https://evishine.dk/sites/almenbo-aarhus/

*Kilde: https://www.elpristavlen.dk/kilowatttimer

** Kilde: https://www.aura.dk/stroem/viden/kwh-pris/

DEL GERNE DETTE INDLÆG