Ejendomsfunktionærer i Herredsvang samlede skrald med børn fra området

Torsdag d. 11. maj var der affaldsdag i Herredsvang. Formålet med dagen var at børn fra lokalområdet, i selskab med voksne, skulle indsamle skrald i nærområdet. Det Finurlige Flyselskab bød velkommen kl. 9.30 ved Kulturhuset i Herredsvang. Herefter blev de 130 børn inddelt i hold og sendt ud for at samle skrald med ejendomsfunktionærer fra Boligkontoret Århus og AlmenBo Aarhus.

Fokus på vigtigheden af et rent nærområde

Mens børnene flittigt samlede skrald, var der også tid til at stille spørgsmål til ejendomsfunktionærerne. Hvor kommer skraldet fra? Hvad sker der med det, hvis det ikke bliver fjernet? Og hvordan behandles skraldet bagefter? En af dem, der hjalp med at besvare de spørgsmål, var Jacob fra driftsteam Herredsvang i AlmenBo Aarhus.

Han havde valgt at deltage i affaldsdagen, for at være med til at give børnene en personlig oplevelse, så de og deres familier i fremtiden måske vil tænke mere over effekterne af at smide med skrald: ”Jeg synes, der er noget vigtigt i, at vi alle forsøger at holde vores miljøer pæne og gode for hinanden, hvilket selvfølgelig inkluderer at man rydder op efter sig selv. Jo tidligere vi kan få bragt den kultur på banen, jo bedre”.

Og der er en særlig grund til at Jacob synes, der skal fokus på vigtigheden af at rydde op efter sig selv: ”Jo mindre tid alle os, der har med skrald at gøre skal bruge på det, jo mere tid kan vi bruge på andet service”, fortæller han. Det håber han affaldsdagen kan være med til at sætte fokus på.

En vellykket dag og rosende ord til ejendomsfunktionærerne

Efter indsamlingen var der workshops med affalds- og genbrugsmaterialer, hvor børnene kunne udfolde deres kreativitet. Til sidst samledes alle omkring pølsehorn og grønt, før det var tid til at sige farvel og tak for en vellykket dag.

Der var også masser af ros til vores ejendomsfunktionærer i Herredsvang for deres engagement overfor lokalområdet. Det bliver der sat stor pris på.

Tak til Kulturhus Herredsvang for lån af det fine billede.

DEL GERNE DETTE INDLÆG