Et solrigt år resulterede i strøm for omkring 1 million kr. fra AlmenBo Aarhus’ solceller

2022 var det solrigeste år siden 1920 med mere end 1880 solskinstimer. De mange solskinstimer blev til solenergi – faktisk 302.285 kWh af slagsen. Med andre ord har AlmenBo Aarhus’ solcelleanlæg i 2022 produceret strøm for omkring 1 million kr.

Solen satte rekord – og det gav mere strøm til afdelingerne

I 2022 producerede vores solcelleanlæg tilsammen mere end 302.000 kWh. Det er 82.000 kWh mere end året før. Og det er ikke uden grund, for 2022 var det solrigeste år siden 1920 med mere end 1880 solskinstimer*. Sikke et år.

Når vi tager elpriserne i betragtning, som sidste år lå højt med en gennemsnitlig pris på 3-3,5 kr. for 1 kWh, så svarer det til, at AlmenBo Aarhus’ solcelleanlæg i 2022 producerede strøm for omkring 1 million kr.

Det lyder måske lidt abstrakt med en masse tal, men for 1 kWh kan du sætte 1 tøjvask over eller lave aftensmad til hele familien én gang. Når de tal ganges op med produktionen af el, så bliver det til rigtig mange aftensmåltider og vaske. Og det er noget, der kommer afdelingerne med solceller til gode.

Vi tænker grønt i AlmenBo Aarhus

De høje elpriser i 2022 gjorde, at vi for alvor blev bevidste om vores forbrug, og flere begyndte at tænke i hvordan de kunne spare. Og netop energibesparelser er i fokus hos os i AlmenBo Aarhus, hvor vi fortsat arbejder mod en grønnere profil. Derfor er det at tænke grønt også blevet en af vores værdier, og det er her solcellerne især kommer ind i billedet. For hvor skal vores energi komme fra i fremtiden?

3 afdelinger har sagt ja til solceller

Spørgsmålet om fremtidens energi er blevet taget op i flere af vores afdelinger. Derfor er de i afdeling 32, Engskovbakken i Skødstrup, og afdeling 31, Hjelmagerparken i Løgten, godt i gang med at opsætte solceller. Og de er ikke de eneste, der har vendt blikket i den retning.

I december 2022 valgte afdeling 15, på Frydenlunds Allé og Musvågevej i Aarhus V, at tage spørgsmålet om solceller op på et ekstraordinært afdelingsmøde. Resultatet blev et ja til solceller, og med det kan afdeling 15, 31 og 32 i fremtiden tilslutte sig afdeling 17, 19, 50, 52 og 53 samt administrationsbygningen, der producerer strøm via solceller.

Hvis du vil vide mere eller følge med i hvor meget strøm vores solceller producerer, så tjek vores fælles energiportal: evishine.dk/sites/almenbo-aarhus/

DEL GERNE DETTE INDLÆG