Sommerfest i Frydenlund: Musik mellem blokkene på Bogfinkevej

Den traditionelle sommerfest for beboere i Frydenlund blev igen i år et brag af en fest, men denne gang var Aarhus Festuge og en række nye lokale aktører en del af festlighederne. Til trods for at kalenderen viste anden dag i september, så blev det en skyfri og sommervarm solskinsdag med levende musik mellem de lyserøde blokke på Bogfinkevej.

Sommerfesten i Frydenlund var i år blevet udvalgt til at være en del af Aarhus Festuges nyere koncept, KomSAMMEN, hvor Festugen hjælper allerede eksisterende fællesskaber ved at give deres arrangementer noget ekstra. Ved årets sommerfest blev det i form af bookning af to musikkunstnere samt alt udstyr og sceneopsætning til at få live musik ud imellem blokkene i Frydenlund. Vi havde derfor i år besluttet at gøre festpladsen større og rykke ud på det store græsareal mellem de to lyserøde blokke på Bogfinkevej 1.

Her blev der foruden musikoptrædener på scenen fra den islandske/tyrkiske duo THORHAN og den kvindelige percussionist, Simona Abdallah også plads til et børneshow fra Henning Amstrup, der kunne nydes med lækker mad fra de mange madboder, som de lokale beboere havde stået for.

Sommerfesten blev støttet af de lokale fritidsklubber på Musvågevej og Peter Fabers vej, som udover pædagogisk personale også stod for hoppepuder og popcorn til de mindste. Streetsport organisationen, GAME stod for fodbold for de lidt større børn på den aflukkede parkeringsplads sammen med Fuglebakken Basketball, som også lavede boldaktiviteter for børn og unge.

Man kunne også slippe sin kreative side løs ved Kunstcamperen fra Aarhus Billede og Medieskole som med støtte fra Børnekulturhuset gav deltagerne mulighed for at lave fine kunsttryk. Kreativt blev det også hos Møllevangskirken, som bl.a. havde leg med Lego og en sjov quiz for børn.

Til sidst kunne du blive klogere på skrald og den nye affaldssortering sammen med Fælleshuset og Kredsløb. Under hele arrangementet demonstrerede Clean Bandits, bestående af tre unge lokale drenge, hvordan man holder en festplads ren for affald, som en del af deres ugentlige arbejde i vores lokale fritidsjobprojekt.

Det blev en festlig og aktiv dag i de smukke omgivelser i Frydenlund, og vi takker endnu en gang for hjælp og støtte fra alle involverede, samt alle deltagerne som bidrog til den gode stemning.

DEL GERNE DETTE INDLÆG